Historia

2018

Laivan käytävät täyttyivät musiikkimaaillman kirkkaimmista tähdistä, kun Kaljaasin 41 tunnin mittainen spektaakkeli soitettiin ja juhlittiin! Matkustajien juhliessa kuin rockitähdet, nousivat lavalle sekä upea Evelina, että vauhdikas Oku Luukkainen!

Nähtiinköhän laivassa itse Eino Grön tai jopa Michael Jackson? Ainakin Elviksen on huhutaan tehneen useitakin comebackeja! Sibelius ja seitsemän sinfoniaa nuotteineen ja avaimineen kaikuivat myös pitkin käytäviä ja sinfoniaorkesterin soittimetkin olivat paikalla. Ja näkikö joku myös Cheekin kulkevan käytävillä?

2017

Mikä ***** All Stars?
Vuonna 2017 Kaljaasi seilasi Itämerellä jo kymmenennen kerran, joten oli paikallaan juhlia menneitä vuosia!

Mitä Kaljaasilla sitten on vuosien varrella nähty ja koettu?
Vaikka mottomme onkin pitkään ollut "What happens in Kaljaasi, stays in Kaljaasi", sukelsimme rohkeasti historiaan.  Yhtäkään vuosista ei oltu unohdettu katsellessa Kaljaasin pukuloistoa. Paikalla olivat niin Karibian merirosvot, Jack Dawson, Vegasin pelikoneet ja pikahäät, sirkuksen voimakkaimmat ja parrakkaimmat, kirkkaimmat elokuvatähdet sekä hieman himmeämmät tv:stä tutut "tähdet". Myös ohjelmaa oli lainattu aiemmilta vuosilta ja suuren suosion saavuttaneet Haluatko miljonääriksi ja Darrabingo viihdyttivät matkustajia jälleen. Hieman uudempaa ohjelmaa sen sijaan tarjosi neitsytkierroksensa kokenut Kalja-Appro! Petri Nygård piti huolen että kaikki saivat soittaa soittorasiaa ja näyttää keskisormea. Toisen illan DJ Sash! puolestaan vei juhlakansan aikamatkalle mahtavien ysärihittien tahdissa!

Kaljaasin 2017 virallinen aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=mea-XysTY0s

2016

Reilun 40 tunnin ajan elettiin Kaljaasin tosi-tv:ssä bacheloreiden, survivoreiden, Martiinan ja muiden realitytähtien kanssa. Ensimmäistä kertaa myös Kaljaasille oli varattuna koko laiva ja hyttipaikat myytiin täyteen hetkessä! Kovatasoisessa pukukilpailussa menestyivät omaperäiset asut ja rooliin heittäytyjät. Voittaja, TopGearista tuttu Stig, kuittasi itselleen tabletin kotiin viemisiksi ja tämän loistavan aasinsillan kautta: illan pääesiintyjäkin oli Stig. Yleisölle tarjottiin viihdykettä Atlantiksessa teeman sanelemalla tyylillä ja sokkokokit, hengenpelastajat ja juontajat tykittivät parastaan koko risteilyn. Neitsytmatkansa koki myös Kaljaasin ikioma biisi “Älä ruikuta rannalla”.

Allasbileissä nautittiin loistavasta musiikista Paratiisihotelli-Johnnyn soittamana ja kenenkään ei tarvinnut pelätä, sillä myös hengenpelastajat olivat paikalla. Bileet bailattiin reippaasti aamuun asti molempina iltoina ja tanssilaittialla jalat pitivät liikkeessä mm. DJ Oliver Paris sekä bilebändi Beatwave. Jälleen kerran päästiin kotisatamaan monta elämystä rikkaampina, tai siis ainakin ne pääsivät, jotka jotain muistavat.

2015

What happens in Kaljaasi stays in Kaljaasi. Bailattiin tietenkin Las Vegasin tyyliin. Atlantiksen lavalla nähtiin Elvis ja kumppanit ja taidettiinpa siinä myös yksi pari vihkiäkin epäpyhään Kaljaasiliittoon ohjelman lomassa. Onkohan heillä edelleen kuherruskuukausi menossa? Monen risteilijän kohdalla “Mitä tapahtuu Vegasissa jää Vegasiin” -sanonta pitää varmasti paikkansa, koska kuka sitä kaikkea nyt muistaisi. Teflon Brothers tempaisi kuitenkin ikimuistoisen keikan täydelle yleisölle ja vauhtia piti yllä aamuun asti DJ Johnny McMetal. Darrabingon emännät olivat viidessä vuodessa ehtineet hieman elähtää ja uudet emännät ottivat Bingon haltuun leikittäen darraisia ja Tukholma Approsta palanneita kohmeloisia osallistujia, vanhojen tekijöiden tapaan. On se vaan upeeta kun meininki on katossa ja jengi bailaa!

Aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=b7WZs_Wr7Ng

2014

Punaisen maton ja Oscar-gaalan tunnelmissa risteiltiin elokuvateemalla. Jälleen kerran huikeisiin asuihin pukeutuneet opiskelijat ottivat laivan haltuun ja pukukilpailussa nähtiin Frozenin Elsan, Ursulan ja Jigsawn lisäksi joukko muita leffastaroja. Atlantiksen lavalla vierailivat Marilynin lisäksi Jarilyn sekä liuta elokuvista tuttuja kasvoja. Taisipa Juicekin tehdä pikaisen comebackin! Risteily meni “just niinku elokuvissa” tai ainakin niinku Kauhea kankkunen -leffassa: kenellekään ei varmasti jäänyt selkeitä muistikuvia. Keskiyön viihteestä vastasi Janne Ordén, jonka rytmit tanssittivat iloista risteilykansaa.

Heti aamusta päästiinkin testaamaan ensimmäistä kertaa järjestettyä Tukholman Approa, bileinsinöörien voimalla. Appro oli heti jättimenestys ja krapulaisina laivalta poistuneet ihmiset palasivat laivaan iloisina ja valmiina juhlimaan. Hieman hitaamman lähdön toiseen iltaan tarjosi aikaisemmilta vuosilta tuttu Darrabingo, joka veti jälleen porukkaa enemmän kuin pelikuponkeja oli tarjolla. Sen jälkeen varsinaiset bileet potkaisi käyntiin SuperStefu.

Tällä risteilyllä pohdittiin myös: “Kuinka kivaa olis, jos Helsinkiin saavuttaessa ois vielä Helsinkiappro, ni ei tulis niin kovaa laskua heti tiistaina.”

Virallinen aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=u__xorjqbzw

2013

Kaljaasilla biletettiin sirkustyyliin ja meno oli vähintäänkin eläimellistä. Kaljaasi sen kuin kasvoi ja meininki oli vähintään katossa, kun jo yli tuhatpäinen lauma opiskelijoita astui laivaan. Usein tunnelma nousi kattoakin korkeammalle voimamiesten, parrakkaiden naisten, eläinten ja tirehtöörien voimalla. Silmänruokaa tarjosivat Metropolian mieskalenterin hunksit ja sensuelli Sophie le Sucré tarjoili viettelevän burleskiesityksen. Pukukilpailussa nähtiin loistoa, heittäytymistä ja pääpalkintona ollutta älypuhelinta tavoiteltiin tosissaan. Tietysti sirkuksessa tulee olla taikuri ja tätä magiaa tarjoili Riku Pajari, jonka temput jättivät yleisön istumaan huuli pyöreänä. Risteilytunnelmaa entisestään nostamassa nähtiin myös Kaljaasin toteemieläiminä tunnetut Igor ja SuperStefu.

Kaljaasia 2013 voit fiilistellä virallisen aftermovien parissa: https://www.youtube.com/watch?v=qfSvb_8Ui_0

2012

Silja Serenade muuttui Titaniciksi ja teema vei viime vuosisadan alun tunnelmiin. Toki jäävuoret ja törmäilyt jätettiin vähemmälle ja risteilyltä palattiin suht ehjinä. Juhlavat tanssiaiset vaihtuivat villeihin bileisiin ja lattialla nähtiin huikeita juhla-asuja ja kohtauksia Titanicilta. Toista kertaa järjestetty pukukilpailu keräsi osallistujia jälleen huikean määrän ja lattialla nähtiin niin Titanic-elokuvasta tuttu autokohtaus, hiilimiehiä, pastoreita sekä juhlavasti pukeutuneita kauniita naisia tappelemassa verisesti palkintona olleesta tabletista. Opiskelijoita viihdyttämään oli järjestetty stand-up koomikko, Mujusen Tommi “Lahesta”, nyt jo perinteeksi muodostuneeseen Juo Kaljaasi kisaan. Kaljaasi-Titanic kurvasi turvallisesti kotisatamaan Helsinkiin ja väsyneet juhlijat pääsivät naamat valkoisina suoraan tentteihin ja luennoille muistelemaan risteilyä ja fiilistelemään meininkiä.

2011

Piipahdettiin Karibialla moikkaamassa Jack Sparrowta ja muita merirosvoja. Laivan käytävät täyttyivät rommista juopuneista opiskelijoista, jotka alkoivat kuulostaa yhä enemmän merirosvoilta, mitä myöhäisemmäksi ilta kävi. Ensimmäistä kertaa järjestetty pukukilpailu keräsi osallistujia todella paljon ja lopulta Jopon itselleen kuittasi laivaksi pukeutunut kaunis parivaljakko, melat käsissään. Ensimmäisen illan jälkeinen aamu valkeni kauniina ja ihmiset vaelsivat leit kaulassaan Tukholman Burger Kingiin tai ryömivät kohti pubeja. Toisena iltana Wallu Valpio, keijut ja merirosvot löytyivät iloisesti tanssilattialta mitä ihmeellisimmistä asennoista. Aiemmasta poiketen Kaljaasi tarjosi tänä vuonna myös musiikillista viihdettä kun Heartblock, Sam Godfather sekä Bags of Ohoy astuivat estradille.

kaljaasi2010

2010

Kaljaasin ensimmäisellä teemaristeilyllä seilattiin Italiaan, tuohon mafiosojen ja jalkapallon luvattuun maahan. Risteilystä huokui niin intohimo, äidillinen rakkaus kuin grappahumala, sekä todella kova grappakrapula. Osallistujien nähtiin pukeutuvan mafioson ja jalkapalloilijoiden lisäksi mm. mummoiksi, ilotytöiksi ja laivan kapteeneiksi. Ohjelmassa nähtiin huikeita suorituksia niin järjestäjien kuin osallistujien puolelta. Italia ei koskaan petä, eikä pettänyt nytkään!

kaljaasi2009

2009

Toisella Kaljaasilla osallistujamäärä oli kasvanut jo useaan sataan. Teemaa ei edelleenkään ollut ja suurin osa osallistujista puki haalarit jalkaan. Taxfree yritti estää menomatkan alkoholiostokset siinä kuitenkaan onnistumatta ja haalarikansa kantoi taxfreestä kaljaa ja viinaa hytteihinsä selkä vääränä, sillä järjestettyä ohjelmaa oli hyvin niukasti. Tunnelma oli kuitenkin upea ja teeman ja ohjelman puutteesta huolimatta ihmiset juhlivat kotiinpaluuseen saakka.

kaljaasi2008

2008

Ensimmäinen Kaljaasi seilattiin Itämerellä vuonna 2008. Osallistujien määrällä ei voitu vielä juhlia, mutta kaikki mukaan lähteneet bailasivat kyllä sydämensä kyllyydestä. Bileet ja risteilytunnelma jatkuivat aamuun asti ja useimmilla paljon pidemmälle. Ensimmäisellä Kaljaasilla teemaa ei varsinaisesti ollut, joten vaatetus koostui pääsääntöisesti haalareista.